Champignon Soorten

De La Haye B.V. levert in principe elk soort champignon welke de klant wenst! Door de diversiteit die wij aan telers hebben, kunnen wij overal aan komen. De champignons waar wij vooral gespecialiseerd in zijn, zijn de volgende:

Witte Champignons

Witte Champignons zijn de standaard champignonnen die je in de supermarkt ziet liggen. Ze hebben namelijk een dicht hoed, hierdoor kan men de zwarte lamellen niet zien. Doordat ze een gesloten structuur hebben zijn ze van nature ook wat steviger gebouwd. Je kunt daarnaast de witte champignon onderverdelen in 3 soorten: 1) De reuze champignon 2)De middel champignon 3)De fijne champignon. De witte champignon is zonder twijfel de meest gegeten paddenstoel die er is, dit komt vooral door de prima smaak en doordat het makkelijk te bereiden is.

Reuze Champignons

Reuze champignons zijn eigenlijk niks anders dan de standaard witte champignons. Een reuze champignon mag pas de naam reuze gebruiken als de hoed groter is als 5cm. Een reuze champignon kan wel liefst 12cmgroot worden. Dit soort champignon vind je ook veel in de supermarkten, omdat deze tegen een goede prijs te produceren zijn.  Tevens zijn ze makkelijk te gebruiken in recepten, omdat ze een grote hoed hebben die makkelijk te vullen is met andere ingrediënten.

Shii-Take

Shii-take worden veelal geteeld in verre oosters landen, denk hierbij aan China & Japan. De shii-take heeft een stevige structuur en is iets wat pittiger as normale champignons.
De shii-take kan natuurlijk gezien worden als een belangrijk ingrediënt voor bv. op de wok.

Shii-take zijn niet alleen een heerlijke aanvulling op zowat elk recept, ze zijn ook eens gezond is. Deze champignons zijn niet alleen een bron van hoogwaardige eiwitten, omdat ze alle essentiële aminozuren bevatten, maar shiitake zijn ook een goede bron van mineralen en vitaminen. Al deze dieetattributen zijn voor een deel de reden dat de shii-take paddenstoelen een lang leven symboliseren in China.

Kastanje champignons

Kastanje Champignons zijn ongeveer even groot als de witte champignons. Toch hebben ze een bruinere kleur en smaken wat meer naar noten. De Kastanje champignons groeien bij een iets lagere temperatuur als de witte champignons, ook heeft de kastanje geen zonlicht nodig en is daarom het hele jaar te telen. Tijdens het bereiden van de kastanje champignon krimpt deze een stuk minder als de witte champignon, omdat deze minder vocht kan bevatten.

Oesterzwammen

De Oesterzwam heeft zijn naam gekregen omdat hij op een oesterschelp lijkt. De oesterzwam heeft een zachtere smaak als alle andere champignons. Uitdrogen doen de oesterzwammen minder snel, omdat ze een laag watergehalte hebben. Daarnaast blijft hij een lange tijd zijn smaak behouden. Tevens is de oesterzwam er in verschillende kleuren, met elk hun eigen smaak. Je hebt de: 1)grijze 2)witte 3)gele 4)roze.